60 treballadors del Grup Volkswagen van fer el seu VSC a La Tavella per mediació de Humanside i van gaudir del càtering del Restaurant El Racó de Ca l’Eli

Humanside és una empresa que es dedica al desenvolupament de Recursos Humans, al disseny de reunions i a l’organització d’esdeveniments corporatius i fa un temps que van contactar amb nosaltres per trobar una activitat a mida per a un dels seus clients, el fabricant d’automòbils alemany Volkskwagen.

El 16 de novembre van venir 60 treballadors del departament de finances del Grup Volkswagen a realitzar el seu Voluntariat Social Corporatiu. Es van formar 5 equips de treball que estaven coordinats per un oficial i acompanyats d’un auxiliar. Les diferents funcions que van fer van consistir en:

–          Desempedrat de l’estable al bosc dels sentits.

–          Muntatge i col·locació de 3 portes ramaderes.

–          Habilitació de al bosc dels sentits del Parc d’Activitats.

–          Creació d’una nova tanca dins del bosc per separar la zona de ruques i la del bosc.

–          Habilitació d’un nou camí sense pedres per les ruques.

Els voluntaris van fer un descans per esmorzar i per dinar, on van gaudir del càtering del Restaurant El Racó de Ca l’Eli, que va consistir en:

Esmorzar:

–          Sucs variats, cafès i infusions, pastes de full amb fruites i crema, mini entrepans de pernil de gla i mini entrepans de formatge, galetes casolanes amb fruits secs.

Dinar:

–          Entrants: Tàrtar de tonyina; pastís d’escórpora amb torrades i salsa tàrtara; crep de marisc de Ca l’Eli; brotxeta de gamba amb coco, curry, mel i salsa de soja; patates braves de Ca l’Eli farcides amb gamba, escuma de patata i wasabi; mini hamburgueses de ceps.

–          Segon plat: Fideuada amb gambes i arròs de muntanya a la cassola.

–          Postres: brownie de xocolata.

En Marc Ribas, Soci Consultor de Humanside i en Miguel Mas, Responsable de Compres i Transports de Volkswagen, ens van concedir una entrevista per explicar-nos la seva experiència en el Voluntariat Social Corporatiu.

  1. Com vau conèixer el nostre projecte? – Marc Ribas: Us vam conèixer en un workshop en el que va participar el vostre equip directiu i el meu soci, vam estar parlant sobre el vostre projecte i ens vau explicar que dissenyàveu accions de Voluntariat Social Corporatiu per a empreses compromeses.
  2. Per què vau escollir la nostra entitat? – Marc Ribas: Perquè a més de tenir un projecte solidari, aquest és actiu. En el cas del voluntariat de Volkswagen, us vam escollir perquè podíeu acollir aquest número de persones, les tasques que ens proposàveu són interessants, ja que són diferents de les que fan habitualment i a més, teniu un caire proper. En definitiva, hem aconseguit complir amb els dos objectius que ens havíem plantejat per aquesta activitat: ha estat útil per a la societat, ja que és un projecte solidari i els voluntaris han compartit un espai fora de l’àmbit laboral, el que genera una relació constructiva amb els companys. Cada cop hi ha més necessitat de transformar el Team Building en una empremta en la societat, volen viure experiències més properes a la solidaritat, a l’ètica, a la RSC real. Un altre motiu pel que us vam escollir és perquè la responsable del Parc d’Activitats, la Ivette Miserachs ha tingut molta predisposició per fer activitats a mida.
  3. És la primera vegada que feu un Voluntariat Social Corporatiu, tornaríeu a repetir, per què? – Miguel Mas: La divisió de finances sí, és la primera vegada que ho fem. De fet, portàvem temps buscant una activitat com aquesta. Fem Team Building anualment i això és molt diferent. Sí, tornaríem a repetir, m’ha agradat la natura i ajudar als demés, aquesta és una manera de treballar en equip i de generar bon ambient entre nosaltres. És motivador veure com evoluciona aquest projecte i gràcies a la col·laboració de tots. Hem aconseguit el que volíem: deixar la nostra empremta en un entorn sostenible.
  4. Quines tasques heu desenvolupat en el vostre Voluntariat Social Corporatiu? – Miguel Mas: Hem estat clavant pals i estaques per fer una tanca per les ruques. Hem pogut observar que amb moltes mans es poden fer moltes feines i en conseqüència, fer grans canvis.
  5. Com descriuries la finca de La Tavella i el personal que treballa en ella? Hem quedat encantats amb la gent que ens ha atès, són afables, empàtics, tenen il·lusió i passió per ensenyar-nos allò que fan. A més, he vist molt bon ambient entre tot l’equip, això m’ha sorprès molt positivament.
  6. Recomanaríeu el Voluntariat Social Corporatiu que es realitza a la nostra entitat a altres organitzacions, per què? Absolutament, ja que crec que les empreses han d’estar en contacte amb la natura i amb el col·lectiu amb el que treballeu, i també hem de promoure activitats amb entitats sense ànim de lucre. Busquem la manera de poder col·laborar amb aquest tipus d’organitzacions, de fet, ho recomanaré.