Al Servei d’Inserció i Orientació Laboral (SIOAS) estic aprenent a gestionar situacions adverses, Eric Fernández, participant del SIOAS

 

L’Eric Fernández va ser alumne del Curs “Gent molt capaç – Projecte Singulars” en l’especialitat de serveis industrials. Va estar treballant a empreses del sector industrial, on va posar en pràctica els coneixements adquirits al curs. Recentment, l’Eric ha començat a participar en el SIOAS, en aquesta entrevista ens explica per què i com ha viscut aquesta evolució.

  • Quan i com vas conèixer el Viver? Fa més de 10 anys. Un professor de l’Institut on vaig estudiar em va explicar que al Viver feien cursos de formació, em vaig apuntar a fer el de jardineria i després el de Singulars, gràcies al qual vaig realitzar pràctiques en empreses de serveis industrials.
  • Com t’ha ajudat el Viver fins ara? A formar-me i a aconseguir una feina. He aprés a treballar en equip, de fet, el Viver m’ha ajudat a ser més extravertit, fins i tot a l’àmbit personal.
  • Per què i quan vas canviar al SIOAS? Perquè estava buscant feina. Els professionals de l’àrea social de l’entitat van explicar que el meu perfil complia els requisits per treballar al mercat ordinari. Actualment, també estic fent un curs al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) d’atenció sociosanitària i institucions, amb el que és compatible buscar feina. Vaig canviar al SIOAS fa més d’un mes.
  • Què estàs aprenent en el SIOAS? A gestionar situacions adverses i a adquirir habilitats a l’hora de realitzar entrevistes de feina.
  • En quin sector t’agradaria treballar i per què? En serveis industrials, en imatge i so, edició de vídeo, i informàtica / programació, ja que són sectors que m’atrauen i m’agraden des de sempre. A l’àmbit personal he fet edició de vídeos amb el meu tiet des de que era un nen.
  • Quines competències creus que són les més importants per trobar feina? La formació, tenir actitud i motivació per a treballar.