“Al taller de lectura aprenc a escoltar i comprendre millor els contes” Rafa Rubio

El Rafa és treballador del Viver de Bell-lloc, participa al Servei de Lleure de l’entitat i una de les activitats que realitza és el taller de lectura, que va començar el dia 18 de setembre i que dirigeixen la Núria Noguera, professora, escriptora i una de les fundadores de l’Associació Hi Som i la Íngrid Van Gerven, filòloga i formadora en escriptura terapèutica. Al taller, la Núria i la Íngrid llegeixen contes per adults, relats, d’autores i d’autors clàssics i novells, coneguts (com el Pere Calders i la Mercè Rodoreda), o no tant. Aquesta activitat és el nou projecte de l’entitat Hi Som i té com a objectiu apropar la bona literatura i el català a les persones que tenen dificultats lectores, no es pretén que els participants aprenguin a llegir, però sí a escoltar, i que gaudeixin, en definitiva, que s’enriqueixin. Les organitzadores han manifestat que acullen les seves necessitats i els seus suggeriments i que parlen del que han entès, del que imaginen plegats, etc.

Es tracta d’una activitat que esdevindrà inclusiva; que a la llarga estarà oberta a 1 o 2 persones sense dificultats a cada sessió, interessades en el projecte, en compartir i en escoltar i que comptarà amb la participació de persones que provenen d’altres disciplines (dibuix, música, etc.), tot això, quan el grup estigui consolidat i s’hagi creat un bon hàbit.

El Rafa ens ha concedit una entrevista en la que ens transmet les seves primeres impressions sobre el taller de lectura, que es fa un dilluns al mes a la Biblioteca Marc de Vilalba (Cardedeu):

  1. Per què vas decidir participar en aquest taller? Per provar a veure si era el què esperava i si m’agradava, la veritat és que m’ha agradat molt. Tenia com a objectiu aprendre a comprendre millor els contes.
  2. Què aprens en aquest taller? He après a escoltar i a entendre els contes, de fet, ens fan preguntes per saber el què hem comprès.
  3. Què és el que més t’agrada del taller? M’agrada que em llegeixin contes i també m’agraden molt les professores, ja que expliquen molt bé.
  4. Recomanaries el taller a més gent, per què? Sí, ho recomano perquè escoltin contes, es diverteixin i també facin activitats distretes.

Si esteu interessats en participar en el taller de lectura o en alguna altra activitat, podeu contactar amb el nostre Servei de Lleure a través de via telefònica: 93.844 41 05