El consell que donaria a altres persones que es trobin a la mateixa situació que jo és que s’apuntin al SIOAS del Viver de Bell-lloc perquè a mi m’ha anat molt bé – Albert Martorell, participant del servei

 

L’Albert és una persona amb moltes ganes de treballar, després de buscar feina activament va conèixer el Servei d’Inserció i Orientació Laboral (SIOAS) i va decidir participar per conèixer totes les eines de cerca de feina. Actualment ha estat seleccionat per treballar a una empresa que va participar a l’Speed Dating organitzat pel Servei d’Ocupació Local de l’Ajuntament de Llinars del Vallès, que es va celebrar el passat 24 de maig. En aquesta entrevista l’Albert ens explica la seva experiència al servei i les seves perspectives de futur.

  1. Quan vas iniciar el SIOAS i amb quin objectiu et vas inscriure? Vaig començar al març i ho vaig fer per trobar feina, ja que portava 4 mesos sense treballar i buscant feina pel meu compte, al tenir certificat de discapacitat vaig pensar que el SIOAS seria una bona oportunitat per aconseguir el meu objectiu.
  2. Com vas conèixer el servei? Em van informar les professionals de Granollers que acrediten a les persones per aconseguir el certificat de discapacitat.
  3. Què has après al SIOAS i en què has millorat des de que vas començar a participar? He après a fer un bon Currículum Vitae, a afrontar les entrevistes de feina: a no posar-me nerviós, a saber respondre les preguntes que em podrien fer, a explicar millor el meu perfil personal i professional, etc.
  4. Com descriuries la teva experiència a l’Speed Dating que va organitzar el Servei d’Ocupació Local de l’Ajuntament de Llinars del Vallès? La veritat és que vaig posar-me nerviós, però va estar molt bé perquè vam tenir moltes oportunitats per trobar feina. L’experiència em va agradar molt, de fet, una de les empreses participants em va contactar per fer una entrevista i buscant per Internet em van sortir dos entrevistes més, sembla que quan sorgeix una oportunitat venen més. L’empresa que em va entrevistar arran de l’Speed Dating m’ha contractat, em van dir que la meva experiència els va ajudar a prendre la decisió.
  5. Què és el més important per a tu en una feina i per què? El bon ambient, perquè treballo més a gust i fa que sigui més productiu, això és molt important per a mi.
  6. En quin sector t’agradaria treballar? A l’aire lliure i amb persones, però també m’agrada el sector industrial i és on tinc més experiència.
  7. Quin consell donaries a les persones que volen trobar feina i es troben a la mateixa situació que tu? Que s’informin sobre tots els portals de feina que hi ha, buscar ocupació activament i si tenen certificat de discapacitat, que s’apuntin al SIOAS del Viver de Bell-lloc perquè a mi m’ha anat molt bé per aconseguir els meus objectius personals i professionals i el fet de relacionar-me amb altres persones amb discapacitat ha estat una molt bona experiència.