El dijous vam donar a conèixer el projecte de la Cantina a totes les persones que van assistir a les Portes Obertes de l’Institut Pla Marcell

Les Portes Obertes es van organitzar en grups dirigits pels alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), van fer una ruta circular per les aules del centre, en que estava inclosa la Cantina i van explicar el funcionament de cada secció. En el cas de la Cantina, es començava amb una presentació de l’Àlex Pérez, professor d’ESO i de l’Itinerari Formatiu Específic (IFE), després, 4 alumnes d’ESO feien l’explicació del funcionament de la Cantina com a espai polivalent, els canvis que s’han anat integrant, les intervencions que hi ha diàriament, etc. tot acompanyat d’una presentació projectada que van fer ells mateixos. Per últim, la Ivette Miserachs en representació del Viver, entitat que gestiona la Cantina des dels inicis d’aquest any, va explicar qui som, què fem i per què ho fem. Seguidament, la Ivette també va explicar el tipus d’alimentació que seguim en aquest espai, que està enfocada a dur una dieta equilibrada, amb la dieta mediterrània com a base. Concretament, prioritzem els productes de temporada i de proximitat, evitant cuinar productes precuinats i fregits. També s’ha fet un canvi respecte a l’oferta de productes que s’ofereixen a la zona de bar, eliminant tots aquells que són industrials i amb sucres afegits, i potenciant els sucs naturals, la venda de fruita i de snack ecològic.

Per acabar, el Juan Luís, com a treballador de la Cantina, va explicar la seva experiència laboral en aquest servei, tant en l’àmbit d’hostaleria com amb el tracte directe amb les persones, treballant de cara al client.

Un cop finalitzada la presentació, vam obrir un torn obert de preguntes, per resoldre dubtes, consultes i/o suggeriments de les famílies, de cara al servei.