El millor que m’ha passat estant a la Llar Residència és conèixer al Jordi, la meva parella – Mari Pau Navarro

La Mari Pau va viure durant molts anys a la Llar Residència, on va conèixer una persona molt important a la seva vida. Ella sempre ha tingut molts projectes de futur i sempre ha aconseguit tot el que s’ha proposat. En aquesta entrevista ens explica com l’ha ajudat el temps que va estar vivint a la llar en la seva vida actual.

  • Quant temps vas viure a la Llar Residència abans de fer el pas al Servei d’Acompanyament a la Vida Independent? Vaig estar 15 anys a la Llar Residència i la vaig conèixer gràcies a la meva família. Els professionals del Viver ens van proposar, a la meva parella i a mi, el Servei d’Acompanyament a la Vida Independent perquè ens van veure preparats.
  • Què vas aprendre dels educadors i educadores, i dels companys i companyes quan vivies a la Llar Residència? Dels educadors i educadores vaig aprendre a posar les rentadores, a cuinar, en definitiva, a fer les tasques de la llar. Dels meus companys i companyes a conviure, perquè tothom té una personalitat diferent.
  • Què és el que més t’ha agradat de viure a la Llar Residència i què és el millor que t’ha passat? El que més m’ha agradat és conviure amb 15 persones i amb els educadors i educadores, vaig veure que hi havia gent que estava a la mateixa situació que jo i això em va ajudar. El millor que m’ha passat és conèixer al Jordi, la meva parella, amb el que porto 15 anys.
  • Com creus que t’ajuda el fet de compartir una llar amb ell? En Jordi i jo ens ajudem mútuament, ell sempre em recolza en tot moment, igual que jo a ell, som un equip.
  • Quan vas decidir independitzar-te i amb qui ho vas fer? Just ara farà 2 anys, ho vaig fer amb el Jordi.
  • Per què vas emprendre aquest projecte? Ho vaig fer perquè a la llar estava molt bé, però necessitava estar amb ell a soles, com a parella necessitàvem intimitat.
  • Quins requisits ha de tenir per a tu la teva llar? Que tingui una habitació en que podem dormir junts, que la comunitat sigui agradable, és a dir, que tinguem bona relació amb els veïns.
  • Quines expectatives tenies per a aquesta nova etapa i s’han complert? Imaginava un pis on pogués viure amb la meva parella durant molt temps i de moment s’està complint.
  • Com es diu l’educador/a que et dona suport a la llar i en quines tasques t’acompanya? És l’Alba Pérez, de fet, la vam escollir nosaltres. Ella ens recolza en la compra del menjar, dels electrodomèstics, etc., sempre comparem per saber on està al millor preu. També ens acompanya quan anem al banc a fer gestions.
  • Quin consell donaries a algú que també vulgui iniciar el seu projecte de vida independent? Que s’esperi fins a estar preparat/da, que tingui paciència perquè això no va ràpid, és un procés molt llarg. Abans has d’aprendre a cuinar, a posar la rentadora, a escombrar, a rentar, a fer les tasques de la llar. Però que no pateixi, ja que a la Llar Residència t’ensenyen a fer tot això perquè tu després ho puguis fer a la teva pròpia casa.