El que més m’agrada d’aquesta feina és tot el que implica tenir una relació directa amb els participants – Laia Baldevell, estudiant en pràctiques al Servei d’Inserció i Orientació Laboral i alumna del CFGS de Tècnic/a en Integració Social a l’Institut Pla Marcell

La Laia està estudiant el CFGS a l’Institut Pla Marcell i el mes de maig va iniciar les pràctiques a la nostra entitat, juntament amb les seves companyes Aroha i Claudia. Aquest curs, estan realitzant la formació dual i la Laia va començar donant suport al Viver i actualment ho fa al Servei d’Inserció i Orientació Laboral (SIOAS). En aquesta entrevista ens explica les seves impressions sobre el servei.

  • Quant fa que estàs donant suport al SIOAS? Unes tres setmanes.
  • Quines tasques desenvolupes? Actualment estic donant suport en el seguiment dels participants, que implica l’anàlisi de les problemàtiques que puguin sorgir i oriento a les persones; ajudo a preparar i a impartir sessions formatives que tracten sobre temes com els diferents hàbits a aplicar en l’àmbit laboral; dono suport en l’acompanyament en activitats de formació laboral i a la pròpia feina.
  • Quina relació té la feina que realitzes al SIOAS amb el CFGS de Tècnic/a en Integració Social que estàs estudiant? La relació que observo entre els meus estudis i les pràctiques, en concret, en la feina que desenvolupo al SIOAS, és l’acompanyament a la feina i l’orientació laboral de persones en risc d’exclusió social.
  • Què és el que més t’agrada d’aquesta feina? El que més m’agrada és fer els seguiments i l’acompanyament al lloc de treball, és a dir, tot el que implica tenir una relació directa amb els participants.
  • Recomanaries la contractació dels participants a una empresa convencional? Sí, perquè treballen i s’esforcen molt, de fet, estan molt motivats, ja que es van inscriure al servei amb l’objectiu de trobar feina. Realment tenen capacitats molt destacades, tenen una persistència que molta gent no té.