El secret d’uns bons ous esclafats

A La Guingueta de Pompeu Fabra a Cardedeu, els ous esclafats s’han convertit en un dels plats estrella de la carta. Des de que van obrir fa vuit mesos, n’han servit prop de 5.000 racions.

Què fa tant especial aquest plat? Doncs la seva senzillesa. Patates, ous i pernil. No hi ha res més que tres productes de qualitat, un d’ells en un format no tant habitual.

Els ous de La Tavella són els protagonistes de la recepta, uns ous ecològics de gallines en llibertat que viuen a Cànoves i que donen feina a persones amb discapacitat. Les patates, també ecològiques, són de Cardedeu i elles són les que diferencien aquests ous esclafats de la resta. Són patates palla amb gran sabor que donen un toc cruixent en contrast amb la melositat dels ous. La Guingueta procura treballar amb productes ecològics i de proximitat, adequant la carta als productes de temporada; així és com van conèixer els ous de La Tavella. La popularitat d’aquest plat fa que actualment comprin 1440 ous cada mes!

La Nuria, xef i artista de la cuina de la Guingueta, assegura que el fet que siguin ecològics es nota en el producte final: “La textura, color i sabor són ben diferents”.

Per últim, uns talls de pernil i el toc just de sal ofereixen el punt extra que fa que aquests ous esclafats siguin inoblidables. I si no ets de carn, la variant amb formatge de cabra o pebrots del padró et sorprendrà.

A la Fundació Viver de Bell-lloc en som molt fans, i no només perquè siguin els nostres ous!

 

Si voleu saber com és cuinar amb ous ecològics i de proximitat, proveu els ous de La Tavella!

Si voleu provar aquests ous esclafats, us deixem tota la informació de La Guingueta de Pompeu Fabra. Per cert, l’artista d’aquesta recepta es diu Núria!