El vostre personal ha superat les expectatives de treball que teníem, nosaltres no havíem treballat mai amb persones amb discapacitat i pensàvem que seria més complicat – Pedro Frías, Director de Qualitat de RPC Zeller Plastik Barcelona

RPC Zeller Plastik Barcelona és una empresa integrada a la divisió Bramlage de la  multinacional RPC. El grup disposa de tres plantes a Espanya ubicades a: Campo Real (Madrid), on es dediquen al bufat d’ampolles i a la injecció de taps de plàstic; Esparraguera (Barcelona) on es fabriquen envasos per alta cosmètica; Cardedeu (Barcelona), on es dediquen a la producció de taps de plàstic per a productes del sector de l’alimentació, la cosmètica i  la detergència.

RPC Zeller Plastik és client de la nostra entitat, en concret, la planta de Cardedeu. En Pedro Frías, que és el Director de Qualitat d’aquesta fàbrica, ens ha explicat la seva experiència amb el nostre personal en el departament de qualitat en aquesta entrevista.

 • Quant temps fa que treballeu amb nosaltres? Treballem amb vosaltres des de novembre del 2016.
 • Quins serveis vau contractar i per què ho vau fer amb la nostra entitat? Ja us coneixíem pels manteniments de jardineria que dueu a terme per la zona. Ens va sorgir un projecte que ens va encarregar un dels nostres clients, que consistia en la fabricació de diferents peces plàstiques (dosificador, obturador i cànula), que posteriorment requerien un procés de muntatge.
  Des de RPC Zeller Plastik Barcelona volíem participar en la inserció laboral de persones amb discapacitat, que treballessin en més sectors, i que coneguessin el nostre. Nosaltres vam creure que era una bona manera de diferenciar-nos i apostar per l’acció social, aquest va ser el motiu pel qual vam contactar amb vosaltres. Després d´entrevistar-vos vam considerar que la vostra opció encaixava perfectament i vam establir les bases de col·laboració.
  Es va presentar la idea al client i els hi va semblar perfecte, perquè d’aquesta manera, els vostres treballadors poden ser més autònoms i tenir un contacte directe amb l’àmbit laboral real.
  A partir d´aquest inici, han sorgit altres oportunitats en les que també ha pogut participar el vostre personal i també us hem encarregat la supervisió de peces que presenten algun tipus de defecte. De fet, s’han fet moltes proves amb el personal del Viver i el resultat, en tots els casos, ha estat molt positiu.
 • Quin és el teu grau de satisfacció amb la feina que realitza el nostre equip en el vostre departament de qualitat? Des del departament de qualitat estem molt satisfets amb el vostre equip, ells també saben que compten amb el nostre recolzament. Sempre que han tingut alguna problemàtica ens han consultat abans de procedir. Nosaltres estem molt tranquils, ja que sabem que si es troben amb qualsevol anomalia ens la comunicaran. També he de dir que el vostre equip: el coordinador de serveis, la comercial i la psicòloga han estat pendents en tot moment i la relació ha estat molt fluida.
 • Quines expectatives tenies sobre els nostres serveis abans de començar? I actualment, han canviat? S’han superat les expectatives de treball que teníem, nosaltres no havíem treballat mai amb persones amb discapacitat i pensàvem que seria més complicat, crèiem que hauríem d’estar més a sobre i donar pautes constantment. La nostra sorpresa ha estat quan hem vist que era suficient facilitant unes pautes inicials i les han seguit rigorosament, són molt constants.
 • Recomanaríeu els nostres serveis de qualitat a altres empreses del vostre sector, per què? Recomanem aquesta acció social, que és molt bona per desenvolupar l’autonomia d’aquestes persones. S’hauria d’eliminar l’estigma de que no poden treballar o de que necessiten molta ajuda per fer-ho. Han d’estar supervisades, però poden fer la seva feina igual de bé que qualsevol altre.
  Recomano els vostres serveis a altres empreses d’aquest sector i d’altres, ja que hi ha una multitud d’àmbits on poden desenvolupar la seva feina amb total normalitat.
  A RPC som una companyia altament sensibilitzada amb la cura de l´entorn i la inserció social. Per aquest motiu portem a terme programes de reducció energètica, reutilització de materials i col·laboracions en diversos projectes d´integració social. També valorem molt la vostra proximitat i per descomptat, seguim comptant amb vosaltres per tasques de revisió i per als nous projectes que aniran sorgint. A nivell de qualitat la experiència ha estat molt positiva i és totalment assumible.