En un futur m’agradaria treballar en el sector social perquè tinc aptituds, empatia i m’agrada ajudar a les persones – Pol Tarancon, participant del Servei d’Inserció i Orientació Laboral

En Pol Tarancon participa al Servei d’Inserció i Orientació Laboral (SIOAS) des de fa més de 7 mesos. En aquesta entrevista ens explica la seva evolució des de que va iniciar el servei i les seves perspectives de futur en l’àmbit laboral.

  • Quan vas iniciar el SIOAS i amb quin objectiu et vas inscriure? Al juliol i ho vaig fer perquè em donessin suport en el procés de cerca de feina.
  • Què has après en aquest servei? He aprés eines i conceptes que em poden ajudar a buscar feina i a desenvolupar-me millor en l’entorn laboral.
  • Creus que has progressat des de que vas iniciar el servei? Per què? Sí, perquè a part dels coneixements que he adquirit, el servei m’ha ajudat a tenir i a seguir una rutina.
  • En quin sector t’agradaria treballar i per què? M’agradaria treballar en el sector social, però no tinc la formació específica per poder fer-ho i de moment, estic buscant un treball a mitja jornada per cursar estudis dins d’aquest àmbit. La feina que cerco actualment és en el sector de l’administració i fa poc que he començat un curs d’administratiu a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). En definitiva, el meu objectiu és estudiar el grau en Psicologia, però abans faré el Cicle Formatiu de Grau Superior en Integració Social. El motiu pel qual em vull formar i dedicar a aquest àmbit és perquè tinc aptituds, empatia i m’agrada ajudar a les persones, a més, conec el sector de la salut mental.
  • Quines competències creus que són les més importants per trobar feina? Sobretot, la responsabilitat, la bona actitud, el saber treballar en equip, la bona comunicació i la preocupació per l’ordre i la qualitat.
  • Recomanaries aquest servei a altres persones, per què? Sí, la veritat és que sí, perquè els professionals del servei et donen eines molt bones per buscar feina, t’ajuden a tenir una rutina i hi ha molt bon ambient dins de la formació que fan. La relació que he tingut amb els formadors ha estat molt positiva, he estat molt a gust.