L’endoteràpia permet tractar els arbres sense generar impacte ambiental

La sostenibilitat és un dels objectius cabdals de Viver de Bell-lloc. En la jardineria, una de les activitats principals de l’entitat, es procura que els serveis tinguin el menor impacte ambiental possible. Un dels serveis amb major eficàcia en aquest sentit és l’endoteràpia, un mètode de tractament fitosanitari de l’arbrat urbà de baix impacte ambiental, que consisteix en la injecció en el tronc d’una substància nutritiva o fitosanitària que va directe al sistema vascular, traslocada a través del xilema en direcció a l’àpex de la planta.

Els avantatges d’aquest sistema són que s’elimina el procediment de pulverització de productes químics a l’ambient i gairebé no necessita ús d’aigua, és un tractament innocu per la salut de les persones i s’eviten els tractaments indiscriminats, ja que es pot focalitzar. A més, només elimina els insectes que s’alimenten de la planta causant-li danys i respecta la fauna associada.

Amb aquesta tècnica es poden tractar plagues i malalties provocades per fongs i paràsits i es garanteix una eficàcia prolongada d’un any.


Si aquest servei és del vostre interès, podeu contactar amb pat.vidiella@vivelloc.cat