Ens agradaria ampliar el projecte de la Cantina de l’Institut Pla Marcell i arribar a altres col·lectius amb necessitats especials – Carlos Sopeña, Gerent del Viver de Bell-lloc

El mes de gener vam començar a treballar per primera vegada en un servei de restauració, en la Cantina de l’Institut Pla Marcell, amb el qual ja hem realitzat altes col·laboracions. En Carlos Sopeña, el Gerent de la nostra entitat, el Viver de Bell-lloc, ens explica de quina manera s’està enfocant el servei, les perspectives de futur i a quins públics es dirigeix, seguint els objectius del centre educatiu i la missió de la nostra entitat.

  • Quant temps fa que el Viver de Bell-lloc i l’Institut Pla Marcell realitzen accions conjuntes? Fa uns 3 anys, vam començar a col·laborar en un programa de Formació Dual del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Integració Social (TIS). Durant aquest temps han fet pràctiques a la nostra entitat un total de 9 alumnes d’aquest cicle formatiu, dels quals, 4 estan treballant amb nosaltres actualment.
  • Per què vau decidir participar en el projecte de la Cantina del Pla Marcell? Perquè és un projecte relacionat amb el sector de la restauració i pot donar oportunitats d’ocupació a moltes persones amb discapacitat. En el futur es poden realitzar accions de formació dins d’aquest sector i per tant, pot ser un lloc on fer pràctiques.
  • Quins valors podem aportar com a entitat? El valor de la inclusió de persones amb dificultats i la normalització de la incorporació d’aquestes en un àmbit educatiu, vinculat a la solidaritat i a la cooperació, que són valors que s’intenten inculcar en les escoles i instituts del nostre país.
  • Quines activitats complementàries estan previstes fer, a quin públic aniran dirigides i amb quin objectiu? L’experiència de la Cantina de l’Institut Pla Marcell traspassa l’àmbit educatiu i es trasllada també a l’àmbit comunitari. Des de fa temps es serveixen dinars a persones grans de Cardedeu a través d’un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Cardedeu. Ens agradaria ampliar aquest projecte i arribar a altres col·lectius amb necessitats especials. La formació en el sector de l’hostaleria amb persones en risc d’exclusió  és un dels objectius clau que intentarem desenvolupar en un futur.
  • Quines perspectives de futur teniu amb aquest servei? Consolidar-lo, que a través del qual es pugui oferir un bon servei i que aquesta experiència es pugui traslladar a altres projectes relacionats amb la restauració i l’hostaleria.

Ens agradaria que l’Institut Pla Marcell fos l’embrió d’un projecte més important.