Estem digitalitzant el sistema de reg del verd urbà del manteniment que fem per l’Ajuntament de Cardedeu per homogeneïtzar totes les dades i localitzar l’espai on estan tots els components – Susanna Rius, Tècnica de Sistemes d’Informació Geogràfica

La Susanna Rius és col·laboradora de la nostra entitat i Tècnica de Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG). Des de fa un temps, està duent a terme un projecte de digitalització del sistema de reg del verd urbà del manteniment que fem per l’Ajuntament de Cardedeu. En aquesta entrevista ens explica en què consisteix detalladament.

  • En què consisteix el projecte que estàs realitzant actualment? En digitalitzar el sistema de reg del verd urbà: places, parcs, rotondes, mitjanes, etc. del municipi de Cardedeu.
  • Amb quina finalitat s’està duent a terme? En primer lloc, per homogeneïtzar totes les dades i informació que disposen l’Ajuntament de Cardedeu i el Viver, com per exemple: tipus de programadors, tipus de boca de reg, etc.) perquè qualsevol tècnic o especialista tingui un accés fàcil i clar a la informació. En segon lloc, per localitzar l’espai on estan tots els components: arquetes, claus de pas, boques de reg, etc. i així, si hi ha algun tipus de problemàtica o es vol fer una millora o modificació en el sistema de reg mitjançant dispositius electrònics, es puguin consultar aquestes dades a través d’un programari especialitzat en SIG. En aquest cas, estem emprant el Quantum GIS (QGIS), que és un programari de visualització, d’edició i d’anàlisi de dades i a més, és de codi lliure.
  • Quin és el client final implicat? L’Ajuntament de Cardedeu. El tècnic de l’Ajuntament podrà anar actualitzant la informació posterior.
  • Quina és l’aportació que es fa en aquest projecte i com creus que pot beneficiar al manteniment? És una millora que oferta la Fundació Viver de Bell-lloc a l’Ajuntament de Cardedeu en la seva gestió del manteniment del verd urbà. Simplifica la tasca de manteniment. A més, implica un augment de l’eficiència en el temps que s’ha d’invertir en la ressolució d’avaries.
  • Recomanaries dur a terme un projecte similar en altres municipis? Sí, ho recomanaria perquè és una manera d’aglutinar tota la informació dels sistemes de reg, alhora també es podria emprar el mateix programa de SIG per digitalitzar totes les espècies de plantes i arbres dels municipis, fent treball de camp, mitjançant inventari d’espècies.