Gran part de la població desconeix com és treballar amb persones amb disCapacitat intel·lectual, però un cop comences a fer-ho te n’adones de que és enriquidor – Josep Teixidó, responsable de Xócala, empresa social d’Hi Som

Xócala és l’empresa social d’Hi Som, una entitat de Cardedeu que col·labora amb nosaltres i que té com a objectiu la inclusió sociolaboral de les persones amb disCapacitat intel·lectual. La Maria Entrena, una de les participants del Servei d’Inserció i Orientació Laboral, està treballant en Xócala des del mes de setembre i en Josep Teixidó, el Responsable de l’empresa, ens explica la seva experiència amb el treball de la Maria i amb el servei en aquesta entrevista.

  • Quant fa i com vas conèixer el Servei d’Inserció i Orientació Laboral (SIOAS)? Fa un any i mig aproximadament i va ser a través del Gerent del Viver de Bell-lloc, en Carlos Sopeña, mantinc relació amb ell, ja que conec l’entitat i col·laborem des de fa temps.
  • Per què vas decidir contractar a una de les participants del servei? Perquè és un dels objectius que tenim des d’Hi Som, inserir laboralment a les persones amb disCapacitat intel·lectual.
  • Quin és el teu grau de satisfacció amb la feina que realitza la Maria Entrena, la persona que actualment treballa amb tu? És alt, tot i que comporta adaptar-se al seu ritme de treball, però estic molt content de com elabora els productes, és una persona molt detallista.
  • Quines expectatives tenies sobre la feina i sobre el SIOAS abans d’iniciar la contractació? I actualment, han canviat? Respecte la feina, sabia que contractar a algun dels participants del servei comporta dificultats, però al final, el resultat és molt bo, ha superat les expectatives que tenia. Sobre el SIOAS, ja coneixia el servei i la veritat és que ha millorat i evolucionat, ja que es fan més seguiments dels treballadors.
  • Recomanaries la contractació dels participants del servei a altres empreses, per què? Sí, perquè aporten valors afegits, entre els que destaquen en general: la sinceritat, la capacitat de treball i l’agraïment que et donen. Gran part de la població desconeix com és treballar amb persones amb disCapacitat intel·lectual i sembla que els hi faci por, però un cop comences a fer-ho te n’adones de que és enriquidor.