Història i valors

Història i valors

Lluïsa Oller, presidenta de la Fundació Viver de Bell-lloc

L’any 1982 un grup de pares i mares preocupats pel futur dels seus fills amb discapacitat van crear el Viver de Bell-lloc, un centre de producció de plantes ornamentals.

I van créixer les plantes, van créixer les persones, van créixer les necessitats i van créixer els serveis i l’estructura de Viver de Bell-lloc. Avui, el Viver dóna feina a més de 110 persones, el 80% de les quals amb alguna discapacitat, i s’ha convertit en una referència social i empresarial al Vallès Oriental. Durant aquests anys, el catàleg de serveis que oferim a persones, empreses i administracions també s’ha ampliat i incorpora serveis de jardineria, agricultura ecològica i enclavaments, entre d’altres.

Tot s’ha fet sense apartar-nos ni un mil·límetre de la nostre missió: promoure el creixement personal i la inclusió social i laboral de persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorns mentals severs. Ho hem fet amb projectes empresarials eficients en els sectors agroecològic i ambiental, i també amb projectes formatius i de foment de la vida independent amb la voluntat de ser un referent en el sector social.

En altres paraules, tot aquest projecte només té sentit per poder atendre i entendre les persones del nostre entorn que tenen menys oportunitats d’inserir-se al mercat laboral. Partint dels nostres valors de compromís, solidaritat, professionalitat i honestedat, Viver de Bell-lloc s’ha convertit en una entitat que ofereix recursos i oportunitats a totes aquelles persones més vulnerables del nostre entorn.