Joan Roa, psicòleg de la nostra entitat, va presentar una comunicació oral el passat cap de setmana al 1er Congrés sobre Salut i Esport a la localitat d’Amposta

El passat cap de setmana es va celebrar el 1er Congrés sobre Salut i Esport a la localitat d’Amposta, a Terres de l’Ebre. Es van congregar ponents de primer nivell de l’àmbit de la salut i de l’esport de diverses disciplines com: nutricionistes, fisioterapeutes, psicòlegs, entrenadors, docents d’educació física, etc. Aquests van tractar diferents temàtiques: l’esport en la tercera edat, la psicomotricitat o la psicologia de l’esport.

El nostre company, en Joan Roa, psicòleg de l’entitat i professor associat del Departament de Psicologia de la Universitat de Girona, va poder presentar la comunicació oral “Programa de Foment d’Hàbits de Vida Saludables en persones amb Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual i/o Trastorns de la Salut Mental” dins de la secció “Esport per a tothom” on va exposar les principals necessitats de les persones d’aquest col·lectiu a nivell nutricional, activitat física i hàbits saludables en general, així com les principals estratègies que ha de contenir un programa per aconseguir resultats efectius i que es mantinguin en el temps.

Va aprofitar l’ocasió explicar el projecte que s’ha dissenyat conjuntament entre l’Àrea Social i el Servei de Lleure de la nostra entitat, conjuntament amb Andrea Lizana, Àrea de Voluntariat i Dani Jiménez, coordinador del Club Handbol Cardedeu. Aquest programa té com a nucli principal la pràctica d’esports com el handbol i està enfocat a les famílies i la comunitat, amb la finalitat que tots els agents implicats treballin per aconseguir un estil de vida més saludable amb aquest col·lectiu.

La comunicació va tenir una molt bona rebuda i vam poder intercanviar experiències amb entitats d’altres localitats que han desenvolupat programes semblants amb aquest persones amb Trastorn del Desenvolupament Intel·lectual i/o Trastorns de la Salut Mental.