Un espai per conviure entre generacions i diferents capacitats

Des de gener de 2019, la Fundació Viver de Bell-lloc gestiona la cantina de l’Institut Pla Marcell de Cardedeu, un cantina que s’ha convertit en un espai de convivència entre alumnes, professors, persones amb discapacitat i també persones jubilades gràcies al projecte Interactua. La cantina dona servei de menjador a tothom però ja no és només un menjador, sino que s’ha convertit en sala de jocs, on sovint els avis i àvies ensenyen jocs de cartes als més joves; i un espai de lectura ja que tothom té accés a la biblioteca del centre.

L’objectiu d’aquest projecte és combatre situacions de solitud i promoure la convivència intergeneracional. A més de compartir l’estona del dinar, també fan altres activitats com la dinamització d’un hort i tallers de costura, tecnologia i cuina entre d’altres.

Aquest dimarts 29 d’octubre, es va realitzar una jornada de coneixement per tal que més persones s’animin a participar del projecte. Al llarg del matí es va realitzar un taller de panellets dinamitzat per alumnes del mateix institut i per finalitzar van dinar plegats a la Cantina, atesos pel nostre equip de cuina. Una vegada finalitzat el dinar, van gaudir de l’espai tot fent sobretaula degustant els panellets i  castanyes cuinats al matí i utilitzant l’espai de jocs de taula de la mateixa cantina. I de la jornada va sorgir un projecte d’hort portat per dones!

Per poder participar en l’experiència, els avis s’han d’inscriure a la seu dels Serveis Socials de l’Ajuntament, a Can Borràs.