“La integració laboral és molt important, tothom ha de tenir una oportunitat” – Pilar Soria, Cap de RRHH de Sefar

Sefar Maissa és client de la Fundació Viver de Bell-lloc des de fa uns mesos. L’empresa ajuda als seus clients a aconseguir resultats òptims en els seus processos industrials, ja que el seu equip té un ampli coneixement en les indústries d’electrònica, el disseny gràfic, la medicina, l’automoció, l’alimentació, la farmacèutica, en les aplicacions per a l’industria aeroespacial, la mineria i refineria i l’arquitectura.

Sefar comparteix amb nosaltres els valors de compromís, solidaritat i professionalitat. La Pilar, que és la seva Cap de Recursos Humans, ens ha concedit una entrevista per explicar-nos la seva experiència amb els serveis que tenen contractats amb la nostra entitat.

  1. Quant fa que vau decidir treballar amb una entitat social com la nostra? Fa anys que estàvem valorant treballar amb una entitat social que es dediqués a inserir a persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental, però ha estat aquest any quan ho hem fet. Vam prendre la decisió de fer-ho en aquest període, ja que ha estat quan ens han sorgit una sèrie de feines que havíem de cobrir i que eren molt adequades per aquest perfil.
  2. Quantes persones del Viver treballen a Sefar? Actualment tenim a 2 persones de la vostra entitat treballant a la nostra empresa, però des de fa més temps tenim a altres 2 persones amb discapacitat a la nostra plantilla.
  3. Com ens vau conèixer? Us vam conèixer perquè vam veure les vostres instal·lacions passant pel voltant i vam decidir provar. El fet de que esteu a prop és molt important per a nosaltres, creiem que la proximitat és un valor afegit.
  4. Per què vau decidir treballar amb nosaltres? Com us comentava, la proximitat és un valor afegit per a nosaltres, aquest ha estat un dels motius principals. A més, fa uns mesos vam tenir una punta de treball molt mecànic i rutinari, tenim moltes treballadores que fan jornada reduïda, necessitàvem cobrir aquestes feines i vosaltres us vau adaptar als nostres requeriments.
  5. Quin és el vostre grau de satisfacció amb els treballadors del Viver que estan a la vostra empresa? De moment estem contents amb els vostres treballadors. Ara estan en un període d’adaptació, ja que hem de tenir en compte que som 60 persones treballant a Sefar, de totes les edats i d’ambdós gèneres, i això requereix un temps per situar-se. També s’ha de considerar que la nostra metodologia implica que aquests nous treballadors tenen a una persona que supervisa la seva feina al principi i s’estan adaptant molt bé als diferents encàrrecs que realitzen.
  6. Recomanaríeu els nostres serveis a altres empreses, per què? La veritat és que sí, aquesta experiència s’ha de provar, ja que hi ha moltes feines que els vostres treballadors poden fer perfectament. A més, la integració laboral és molt important, tothom ha de tenir una oportunitat. Tot és qüestió d’habilitats, s’ha d’encaixar el perfil de la persona en el lloc de treball.