La nostra brigada de jardineria realitza la campanya de plantació d’arbrat a la Garriga, treballs encarregats per l’Ajuntament de la Garriga

En la campanya d’enguany de plantació d’arbrat, hem dut a terme al municipi diverses replantacions, tant en parcs municipals com reposicions d’arbrat viari.

S’han plantat en total més d’una quarantena d’arbres de diferents espècies: til·lers, ginkgos, plàtans, cirerers de flor, freixes, sureres, llorers i ametllers. I en un espai, a la carretera Nova, es planta un tipus d’arbre que fins ara a la Garriga no podíem trobar en cap espai públic, en concret, es tracta d’un tuliper de Virgínia (Liriodendron tulipifera), un arbre de la família de les magnoliàcies, originari d’Amèrica del Nord i amb una floració espectacular.

Flor del Liriodendron tulipifera

 

Les actuacions més importants per número d’arbres plantats han estat:

  • Al parc de Can Met Sidru, s’han replantat els 15 freixes del Bosc de la Memòria, on els que s’havien plantat anys enrere, en no tenir reg s’havien anat debilitant i van ser atacats per un barrinador. Enguany està previst instal·lar-hi un sistema de reg per degoteig per tal de garantir-ne un bon desenvolupament.
  • Al carrer Ametllers, on s’han replantat 10 ametlles (Prunus dulcis).