L’actualitat dels horts de La Tavella

L’hort escolar, que porten els mestres i alumnes dels cursos de formació,està tot cultivat. Hi tenim: tomàquet pebrot, tomàquets de varietats del Vallès Oriental, tomàquets de Can Gallina, carbassó, pebrot verd italià, albergínia, porro, carbassa, mongeta tendra i fonoll. Els tomàquets de varietats antigues del Vallès Oriental són els següents: Palosanto, Rosa Ple de l’Etern i Pometa del Lluís Vila. Es tracta de varietats recuperades per l’associació llavors orientals. Hem triat aquestes 3 varietats entre les 13 disponibles, perquè són les que ens han semblat més adequades per les nostres condicions. Ens fa una il·lusió especial cultivar el tomàquet Rosa Ple de l’Etern Verdaguer, un pagès de Cardedeu ja mort, que va tenir una gran dedicació a aquest món de l’horta i la conservació de varietats locals.

Per comercialitzar a través de la Cooperativa 2147 mans estem cultivant a la finca la Tavella el xerri bombeta o pera i el xerri rodó, tant a l’exterior com a l’hivernacle. El xerri de dins hivernacle plantat el mes de març ara està en plena producció. També per Mans, estem cultivant carbassa, tant a Palautordera com a la Tavella.

Per últim, a l’hivernacle petit de la Tavella hi tenim tomàquet d’amanir Bodar per cistelles Ecogrup. Aquest i l’exterior de l’hort escolar els començarem a collir la setmana vinent.

Júlia Galí, responsable de medi ambient i qualitat de Viver de Bell-lloc