“La participació dels treballadors del Viver ha estat una solució ràpida i efectiva”, Roberto Eros, fundador de Fragàncies del Montseny

Quines feines han desenvolupat les persones de Viver de Bell-lloc a Fragàncies del Montseny?

Les persones del Viver de Bell-lloc han desenvolupat tasques de desherbatge i neteja dels camps on tenim els nostres cultius de plantes aromàtiques i medicinals que posteriorment destil·lem per obtenir els seus beneficis en forma d’olis essencials i amb els quals elaborem els nostres productes de cosmètica natural i ecològica certificada pel prestigiós laboratori suís IMO (Institut of MarketEcology) i que compten alhora amb l’aval de l’Associació Vida Sana.
Fragàncies del Montseny és un operador auditat pel CCPAE, que valida els processos d’agricultura ecològica a Catalunya i que està a la vegada regulat per Europa, amb la normativa de l’Eurofulla.

També han realitzat tasques de recollida de la flor Cap d’Ase o Tomaní (Lavandula Stoechas), planta aromàtica emblemàtica del Parc Natural del Montseny, Reserva de la Biosfera reconeguda per la UNESCO. El Cap d’Ase creix de forma natural en aquest entorn, per les condicions de certa acidesa del terreny que requereix per créixer.

fragancies_montseny3

No obstant, Fragàncies del Montseny cultiva les seves pròpies plantes aromàtiques i medicinals i mai recull plantes silvestres, ja que aquesta recol·lecció posa en perill d’extinció valuoses espècies autòctones i la nostra filosofia aposta per un compromís en la conservació de la biodiversitat.

Què ha significat per Fragàncies del Montseny la participació directe dels treballadors de Viver de Bell-lloc?

Donat que Fragàncies del Montseny és una empresa petita, la participació directa dels treballadors del Viver Bell-lloc ha significat una resposta immediata a les necessitats de demanda elevada de mà d’obra especialitzada que les tasques del camp presenten en determinats moments. En aquest sentit, ha estat una solució ràpida i efectiva.

Per què vau decidir apostar per un sistema de contractació de serveis de Viver de Bell-lloc?

Considerem que compartim amb el Viver de Bell-lloc i el grup d’entitats del que forma part característiques comunes en quant a ubicació en el territori, i la proximitat és avui dia un concepte a tenir en compte. Però també i molt important, compartim valors com ara el compromís amb la conservació de la biodiversitat i la consciència de la importància de la utilització dels productes ecològics, tant pel que fa referència al terreny , ja que amb la utilització de la agricultura ecològica, el planeta surt guanyant, com pel benestar que aporta a les persones que els consumeixen o utilitzen.

D’altra banda, i ja en un aspecte més pràctic, el fet que el Viver de Bell-lloc sigui estigui especialitzat en projectes empresarials eficients en els sectors agroecològic i ambiental, ens garantitza que les persones que ens envia tenen la formació que Fragàncies del Montseny necessita per cobrir les seves necessitats en les tasques del camp.

Quines conclusions n’extreieu? Què n’espereu d’ara endavant?

D’entrada estem contents de tenir la sort de que es produeixin aquestes sinèrgies al territori i d’ara endavant esperem poder conèixer les capacitats individuals de cadascun dels treballadors que el Viver de Bell-lloc ens envia per poder assignar-els-hi les tasques que millor desenvolupen i aconseguir una satisfacció plena per ambdues bandes.

Penseu que les empreses haurien d’apostar més activament per polítiques de responsabilitat social corporativa?

Fa molt que es parla de com les empreses han d’aplicar les seves polítiques de Responsabilitat Social Corporativa. Nosaltres pensem que sempre ha d’haver una sostenibilitat implícita, és a dir, si bé tots tenim una responsabilitat social, les empreses han de trobar la forma en la qual poden adaptar aquest tipus d’acció per tal que sigui una col.laboració win-win amb el seu entorn, i si és proper, millor. Quan les dues parts obtenen benefici mutu, quan totes dues guanyen, encara que sigui per raons diverses, és quan es pot parlar d’una política, d’una forma d’actuar continuada i sostenible en el temps. Aquesta és sens dubte, la nostra aposta.

Roberto Eros, CEO i fundador de Fragàncies del Montsenyfragancies_montseny