Recomanaria la incorporació dels participants del Servei d’Inserció i Orientació Laboral a altres empreses per ajudar a persones que tenen dificultats per trobar feina – Maurici Cot, propietari de Maurici Cot Pastisseria i Postres

Maurici Cot Pastisseria i Postres és una empresa familiar fundada l’any 2016 per Maurici Cot i on també treballa la seva mare, la Isabel. En Maurici va estudiar durant 7 anys a escoles de cuina i pastisseria de gran prestigi, com el CETT, Espai Sucre i l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, especialitzant-se en cuina i postres de restaurant i en pastisseria de botiga. També té experiència en l’àmbit de l’hostaleria i la rebosteria, ja que ha treballat a diferents pastisseries, hotels i restaurants.

El seu obrador està dedicat exclusivament a pastisseria sense gluten i sense lactosa, per poder atendre a persones amb intoleràncies i també al públic en general.

En Joshua Mendieta, un dels participants del Servei d’Inserció i Orientació Laboral (SIOAS), està fent les seves pràctiques professionals no laborals en Maurici Cot Pastisseria i Postres i en Maurici, el propietari de l’obrador, ens explica la seva experiència amb el treball del Joshua i amb el servei en aquesta entrevista.

  • Quant fa i com vas conèixer la nostra entitat i el SIOAS? El Viver de Bell-lloc el conec des de fa molt temps, ja que sóc de Cardedeu de tota la vida i els meus pares ja m’havien parlat de l’entitat. Pel que fa al servei, el conec des de que va iniciar la seva activitat, que coincideix quan nosaltres vam obrir l’obrador. Vam buscar informació sobre vosaltres i ens vam interessar en el servei, ja que pensàvem que seria adient tenir algú que ens donés un cop de mà amb les tasques més mecàniques.
  • Per què vas decidir contractar a un dels participants del servei? Perquè creiem que tothom té dret a tenir feina, vam pensar que una persona amb discapacitat i/o trastorn mental té més dificultats per trobar-la i que aquestes tasques les pot fer una persona sense especialització. A més, la incorporació de persones amb altres capacitats formava part -i en forma actualment- del nostre projecte inicial.
  • Quin és el teu grau de satisfacció amb la feina que fa el Joshua, la persona que treballa amb tu actualment? Estem contents amb ell, és una persona molt divertida, no posa problemes i ens ajuda.
  • Quines expectatives tenies sobre la feina i sobre el SIOAS abans d’iniciar la contractació? I actualment, han canviat? Buscàvem una persona que ens ajudés en aquestes tasques més mecàniques i ja sabíem que requeriria més atenció, ha estat així, però és agraït, ens hem adonat que volem donar feina a persones en risc d’exclusió. I sobre el SIOAS, desconeixíem com era treballar amb el servei, ja que mai ho havíem fet i actualment s’han complert les nostres expectatives i fins i tot, és millor del que esperàvem. És un bon servei i a més, també és molt professional.
  • Recomanaries la incorporació dels participants del servei a altres empreses, per què? Sí, ho recomanaria, pel mateix motiu que nosaltres ho hem fet, ajudaran a persones que tenen dificultats per trobar feina i a més, tindran un suport.