Alumnes d’ESO col·laboren amb Viver de Bell-lloc per promoure hàbits saludables

Els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Pla Marcell de Cardedeu han triat fer el servei comunitari amb la Fundació Viver de Bell-lloc i l’equip d’handbol adaptat del CH Cardedeu, amb un projecte de promoció d’hàbits saludables. El servei comunitari és una assignatura que es desenvolupa en els darrers cursos de secundària i que vol promoure que l’alumnat experimenti i protagonitzi accions de compromís cívic, aprengui en l’exercici actiu de la ciutadania, i posi en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Fa uns dies van compartir una primera jornada de coneixement. Els alumnes havien preparat una dinàmica de presentació i després, entre els dos grups, van portar a terme un petit entrenament i un partidet per anar trencant el gel.

Ara faran 20h de sessions de preparació a l’Institut on rebran nocions de diversos professionals: el seu professor d’educació física sobre l’esport i l’handbol, una infermera del CAP sobre nutrició i salut, i un professional de la fundació sobre el col·lectiu de persones amb discapacitat i/o trastorn mental i com es pot treballar la inclusió sobretot amb l’esport.

Al gener, quan tornin de vacances, els alumnes duran a terme la seva part. Consistirà en assistir i participar en 6 entrenaments i proposar i portar a terme activitats per treballar, mitjançant l’esport, els hàbits de vida saludables. Els últims 30minuts de cada sessió es dedicaran a poder fer seguiments individualitzats dels jugadors i jugadores i poder seguir i observar les millores que es puguin donar i reforçar els avanços.