“Tu i jo”, un recull de contes molt especials, escrits per la Núria Noguera (una de les fundadores d’Hi Som)

La Núria Noguera és mestra d’educació infantil, una de les fundadores de l’Associació Hi Som i tal i com diu ella, una mare “una mica especial”, a més, és l’autora d’un recull de 16 contes per adults, “Tu i jo”, que va presentar a Granollers al mes de maig i a Cardedeu, al novembre. Aquests són potents i especials, que parlen de la maternitat i totes les protagonistes de les històries busquen estimar encara més, i encaminen una particular lluita per aconseguir-ho, mostren la seva solitud, les seves pors i els seus sentiments amb descaradura, sense complexes.

Tal i com afirma la Núria, els contes estan escrits amb un to especialment irònic, fins i tot sarcàstic, que colpeix encara més.

Sembla que es tracti d’un recull de relats dirigit a les dones, però tal i com comenta l’autora, els homes també poden fer una bona lectura i entendre, fins i tot, compartir el seu patiment. També destaca que no totes les dones comparteixen una maternitat com la de les protagonistes dels contes.

El recull està escrit en un gènere que mostra molt més del que realment explica la història, transmet un missatge subjacent, que aflora a mesura que el lector hi va entrant, a mesura que el llegeix. Cada lectura d’un mateix conte pot ser diferent, podem descobrir detalls que el fan únic i aquest missatge té molt més protagonisme que la història mateixa.

La Núria declara que aquest recull vol ser un homenatge a aquest gènere, que la té atrapada des que el va descobrir i a les mares, que com ella, pateixen una vida que els ha tocat i que no imaginaven.

Si teniu curiositat i ganes de llegir el relat, el podreu adquirir a: