Una mirada enrere, un pas endavant!

Han passat ara just 2 anys des de que les fortes retallades de les subvencions per part de l’Administració, sobre tot a nivell de Centre Especial de Treball, ens van afectar d’una manera molt important. La perspectiva per a l’any 2013 eren realment desoladores, amb una reducció d’ingressos  a nivell de subvencions de més de 200.000€, i una situació de crisis generalitzada al nostre entorn.

Fa 2 anys que, d’una manera consensuada, van acordar reduir-nos linealment el salari en un 5%, per tal de que cap dels nostres companys i companyes perdessin el seu lloc de treball.

Ara just fa 2 anys que estrenàvem el nostre primer Pla Estratègic, amb el que apostàvem fermament pel nostre futur, marcant les línies prioritàries del que volem ser (la nostra visió), definint el que busquem (la nostra missió), plantejàvem com ho fem (els nostres valors) i marcàvem els nostres objectius i accions de cara al trienni  2012-2015 en 4 àrees: direcció estratègica, desenvolupament humà, empresarial i relacions externes (eixos estratègics i quadre de comandament). I ara que acaba l’any i comencem un de nou toca fer balanç.

En aquest breu espai no puc fer un anàlisis al detall de totes  i cada una de les fites que hem aconseguit (per això ja tindrem la memòria del 2014), ni dels aspectes en els que hem tingut un gran camp de millora. Però el que sí que us puc és dir que hem avançat molt, que la nostra organització s’ha consolidat i en aquests moments és molt més forta i està mes preparada per enfrontar-se als reptes del futur. Un futur que segur que serà totalment diferent d’aquell que pensàvem fa just 2 anys.

Us convido a cada un de vosaltres a fer l’exercici d’aquest anàlisi i comprovarem com ens hem transformat. Podeu fer un repàs a la vostra realitat més immediata del dia a dia. Però no us quedeu aquí, aneu a buscar la informació a d’altres fonts: el blog és una bona eina, i sobre tot, parleu amb els vostres companys.

Tot això ha estat possible gràcies a l’esforç i treball de tothom. El treball en equip, d’un gran equip, és imprescindible: no ho dubteu ni un moment.

I ara comencem l’any 2015. Ple de reptes i nous projectes a emprendre, i un entorn que, malgrat el que ens diguin alguns, no ha millorat gaire.  El segon semestre de l’any treballarem el segon Pla Estratègic: 2015-2018. Ja us mantindrem informats de com podeu participar.

Us animo a continuar endavant, a millorar individualment i col·lectivament, a no baixar la guàrdia. Tots tenim molt a aportar i a millorar. Ho hem de fer nosaltres amb nosaltres mateixos i ho hem de fer amb els nostres companys.

El meu millor desig per a l’any 2015!!

Carlos Sopeña, director gerent de Viver de Bell-lloc