Viver de Bell-lloc concedeix els Premis Compromís en reconeixement a les empreses i administracions col·laboradores

Aquesta tarda, al Centre Cultural de Cardedeu, s’ha fet entrega dels Premis Compromís 2015 que convocava la Fundació Viver de Bell-lloc i que va han aplegat a representants de les principals empreses i administracions del Vallès Oriental. Amb aquests premis l’entitat ha volgut fer un reconeixement a les persones, empreses i administracions que han confiat en els seus serveis i que, d’aquesta manera, han permès donar més oportunitats personals i professionals a centenars de persones amb discapacitat de la comarca.

Els PREMIS COMPROMÍS han estat organitzats en 8 categories amb un total de 30 candidats. A cada categoria hi hagut tres o quatre nominats per la Fundació Viver de Bell-lloc, dels que un jurat n’ha escollit el guanyador. El jurat ha comptat amb la informació necessària per prendre la decisió sobre el guanyador. El premi no comporta cap tipus d’assignació econòmica, és un reconeixement a la col·laboració. Consulta el dossier de premsa dels premis.


JURAT

Salvador Curcoll
Manuel Palou
David Ricart
Joan Carles Basi
Ricard Aceves
Anna Fornes

El jurat dels PREMIS COMPROMÍS estarà integrat per les següents persones:

 • Salvador Curcoll, membre del Patronat de la Fundació Viver de Bell-lloc i economista.
 • Manuel Palou, President de la Fundació Viver de Bell-lloc.
 • David Ricart, President del Consell Comarcal i alcalde de Vallromanes.
 • Joan Carles Basi, Delegat Territorial de PIMEC.
 • Ricard Aceves, president executiu de Sinergrup i director general de l’Associació Sant Tomàs-PARMO.
 • Anna Fornés, directora de la Fundació Factor Humà.

CATEGORIES I CANDIDATURES

PREMI MITJÀ DE COMUNICACIÓ COMPROMÈS

Reconeixement al mitjà de comunicació més sensible a les iniciatives impulsades per la Fundació. Es premia el mitjà que sempre ha donat la màxima difusió possible a les nostres iniciatives, amb rigor, objectivitat i independència. També es valora molt la proximitat en el tracte informatiu i personal, així com l’esperit de col·laboració.

CANDIDATS

 • Premi per El 9 Nou (Granollers).
  El 9 Nou és un periòdic d’àmbit comarcal i de periodicitat bisetmanal. Podem dir, sense por a equivocar-nos, que és el millor mitjà per saber què succeeix a la comarca. I també, tot i que no ho reconeguin, és el mitjà més influent en el seu àmbit. L’edició del Vallès Oriental va néixer el 8 de setembre de 1989 i, des de llavors, ha cobert amb rigor i constància les activitats organitzades pel Viver. De fet, podríem dir que ha estat un soci estratègic per fer arribar la nostra imatge i els nostres serveis a altres punts de la comarca. I també ens ha ajudat a conèixer altres entitats socials amb les que hem col·laborat i compartit projectes. Estem convençuts que sense El 9 Nou la nostra notorietat i credibilitat estaria molt per sota.
 • RTV Cardedeu (Cardedeu)
  La primera televisió local de l’estat espanyol i la primera televisió en català. La seva primera emissió es va fer el 7 de juny de 1980 i no van parlar del Viver del Bell-lloc perquè encara no existia. La nostra entitat va néixer dos anys més tard que la tele, però des de llavors gairebé sempre ens ha acompanyat. Malauradament no han disposat dels recursos ni de l’estabilitat jurídica necessària per poder dir que han estat testimonis de cadascuna de les activitats que ha organitzat el Viver, però és de justícia reconèixer que sempre que han pogut han difós la nostra tasca.
 • AraVallès (Mollet del Vallès)
  Els americans en diuen “New Kid In Town”. Això seria l’AraVallès en la comunicació comarcal, el primer diari digital nascut per informar específicament de tot allò que succeeix al Vallès Oriental. AraVallès encarna el nou periodisme: més ràpid, més immediat, més multimèdia, més obert a la participació de la gent, més pensat per consumir i compartir des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. Des de la seva posada en funcionament, l’any 2009, ha donat ressò immediat de la majoria d’activitats impulsades per la Fundació i les ha permès compartir mitjançant les seves xarxes socials.
Premi per El 9 Nou (Granollers).

Premi per El 9 Nou (Granollers).

PREMI COMPROMÍS I FIDELITAT

Reconeixement a l’entitat que fa més temps que confia de forma regular amb els serveis que presta Viver de Bell-lloc. Volem premiar la fidelitat indiscutible que han mostrat alguns dels nostres clients any rere any, fins a cultivar una relació que ha anat més enllà de l’estrictament comercial.

CANDIDATS

 • Premi per l'Ajuntament de Granollers

  L’Ajuntament de Granollers té l’honor de ser el nostre primer client. I encara té més mèrit de què des de llavors, des de fa més de 25 anys, no ha deixat de ser-ho. El punt de partida va ser un lloc poc atractiu, com és els jardins del Cementiri, però el repte no ens va espantar i des del novembre de 1991 hem treballat i col·laborat ininterrompudament en manteniment d’espais verds. Però també han confiat amb nosaltres per tirar endavant projectes singulars com el cultiu de plançons d’arbres supervivents del bombardeig d’Hiroshima o actes de promoció del medi ambient a la ciutat. També han posat les màximes facilitats, conjuntament amb l’oficina comarcal del departament d’Agricultura, per poder tenir presència a la Fira de l’Ascensió.

 • Ajuntament de Les Franqueses

  És un altres dels ajuntaments pioners en comptar amb els serveis de Viver de Bell-lloc. Malgrat no haver mantingut una relació amb la mateixa continuïtat que Granollers, val a dir que aquesta ha estat creixent, requerint cada cop més serveis des de l’any 1996. Principalment s’ha treballat en l’àmbit de la poda i las jardineria del seu verd urbà de les zones de Marata, Milpins, Corró d’Amunt, Llerona i alguns polígons industrials. A més, valorem molt positivament que ens hagin convidat a participar en conferències sobre discapacitat intel·lectual gràcies a una col·laboració amb les àrees vinculades als serveis socials de l’Ajuntament. Alguns dels usuaris als que presta servei Viver de Bell-lloc són residents a Les Franqueses i Granollers.

 • Ajuntament de La Garriga

  L’Ajuntament de La Garriga no és un client històric però sí que és fidel. La seva constant alternança política mai ha estat un impediment per confiar plenament amb els serveis professionals de Viver de Bell-lloc. Des de maig de 2005 ens hem relacionat amb regidors de totes les formacions possibles i de tots els colors polítics i sempre amb excel·lent tracte i predisposició. En el cas de La Garriga els serveis prestats s’han centrat en el manteniment d’espais verds integrant control biològic de plagues. També ens han demanat participar en l’estudi de remodelació dels arbres del Passeig, element molt singular i patrimoni indiscutible del municipi. També hem ajudat en la divulgació d’aquests treballs entre la ciutadania.

 • PRYCSA

  El cas de PRYCSA és molt meritori. Va ser una de les primeres empreses privades en confiar amb nosaltres. Ho va fer per convicció amb els nostres valors i ens ha mantingut com a clients per la professionalitat i la qualitat dels serveis que ha obtingut a canvi. Aquesta empresa familiar molt arrelada a Cardedeu i que centra el seu negoci en l’obra pública ens ha encarregat enjardinaments de rotondes, carrers, places, i qualsevol altre espai urbà en el què ens ha necessitat. La família Riera sempre ens ha tractat amb amabilitat i exigència a parts iguals.

Premi per l'Ajuntament de Granollers

Premi per l’Ajuntament de Granollers

PREMI ADMINISTRACIÓ COMPROMESA

Reconeixement a l’administració pública que ha dipositat més confiança en els serveis de la Fundació. En uns moments en els que la imatge dels polítics no travessa pel seu millor moment és just reconèixer que a nosaltres no ens han decebut. Al contrari. En línies generals hem trobat sempre una bona acollida i s’han interessat per la nostra feina social i pels serveis que podíem proveir. Però volem destacar aquelles administracions locals que han destacat per sobre de la resta, confiant amb nosaltres per atendre les seves necessitats o, fins i tot, per encetar nous projectes.

CANDIDATS

 • Premi per l'Ajuntament de Cardedeu

  Cardedeu no només ens ha acollit, sinó que ens ha convertit en un soci estratègic en moltes decisions municipals. Un dels elements més importants que justifiquen plenament la seva candidatura als premis és haver estat el primer ajuntament en introduir clàusules en la licitació de concursos per afavorir les empreses amb component social com la nostra. Els concursos de doble objecte (que volen atendre una necessitat i simultàniament generar un retorn en persones vulnerables) van començar a Cardedeu l’any 2008. A més, també ens han ajudat a obrir noves línies de negoci, com la vigilància de les zones d’aparcament de rotació. La col·laboració és, des de fa molts anys, estreta, permanent i profitosa per ambdues parts.

 • Ajuntament de L’Ametlla del Vallès

  L’any 2013 l’ajuntament de l’Ametlla del Vallès va seguir els passos de Cardedeu, introduint aquest model de contractació i, fins i tot millorant-lo. A més, ha impulsat projectes locals que permetien la incorporació de persones vulnerables del mateix municipi. A més, sempre ha demostrat una gran sensibilitat per les empreses que treballen amb aquests col·lectius d’especials dificultats. Finalment volem valorar molt positivament que han estat bons prescriptors dels nostres serveis amb altres ajuntaments de la comarca.

 • Ajuntament de Montmeló

  Des de l’any 2012 treballem amb l’ajuntament de Montmeló en aspectes de manteniment de jardineria. Però el cas de Montmeló és destacable perquè ens han utilitzat per complementar les seves brigades municipals. Això significa que han incorporat un proveïdor extern als seus equips per treballar de forma coordinada. A més, ens han adjudicat el manteniment de les zones Quintana i Mil·lenari, molt singulars i importants pel municipi. Finalment volem posar de relleu que recentment han ampliat la col·laboració amb nosaltres mitjançant projectes de plans d’ocupació per reinserir persones.

 • Ajuntament de Bigues i Riells

  Bigues i Riells és un dels recents nous clients de Viver de Bell-lloc. L’any 2013 va decidir seguir les passes de Montmeló i va adoptar el nostre servei de jardineria per complementar la seva brigada municipal. El seu encàrrec era complex, perquè calia fer el manteniment dels carrers de les urbanitzacions (que suposen una gran quantitat de quilòmetres de carrers). Cal tenir en compte que Bigues és el municipi més llunyà de Cardedeu que ens ha demanat el manteniment dels seus espais verds. Si la confiança es demostra amb quilòmetres ells són els campions, i ens han ajudat a explicar que podem oferir serveis a qualsevol ajuntament del Vallès Oriental.

Premi per l'Ajuntament de Cardedeu

Premi per l’Ajuntament de Cardedeu

PREMI GRANS ENTITATS COMPROMESES

Fundacions privades, empreses públiques i altres entitats que tenen més de són cada cop més grans i eficients. I nosaltres ens esforcem perquè també siguin cada cop més sensibles a les necessitats dels col·lectius més vulnerables, com és el de les persones amb capacitats diferents. Cada vegada estem arribant a més acords i més variats amb empreses públiques que no han dubtat gens en col·laborar de forma decidida amb Viver de Bell- lloc.

CANDIDATS

 • Premi per Aigües Ter-Llobregat

  Aigües Ter-Llobregat ocupa, sense cap mena de dubte, un lloc en el podi dels nostres millors clients. Aquesta empresa va ser pionera ja l’any 1998 en la contractació dels nostres serveis i des de llavors ha mantingut i ampliat la col·laboració i la relació amb la nostra entitat. Volem destacar especialment que tot i els canvis a l’empresa amb l’entrada d’Acciona la confiança s’ha mantingut intacta i els seus responsables sempre han prioritzat la bona entesa i el tracte professional i proper amb nosaltres.

 • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

  El dia que vàrem seure a la taula amb el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i li vam plantejar la idea de posar parades dels nostres productes d’alimentació ecològica a la xarxa d’estacions d’FGC, només va trigar tres segons a dir “va”. Aquesta actitud tan receptiva i de col·laboració absoluta li ha valgut la nominació en aquesta categoria. Comptem amb Ferrocarrils per futures iniciatives que permetin millorar els serveis als usuaris dels trens del nostre país i, al mateix temps, generar un retorn a la societat que més ho necessita.

 • Hospital Sant Rafael
  L’Hospital Sant Rafael, de Barcelona, és un client força recent de la nostra cartera. Però ens ha permès adoptar una fórmula interessant de prestació de serveis: l’enclavament. Això vol dir que hi ha un usuari de la nostra Fundació integrada en els seus equips de treball per fer tasques de suport en el manteniment de la jardineria. A més, també realitzem algunes altres tasques. L’oportunitat de negoci ens va arribar per la relació que té la nostra entitat amb el sector hospitalari per temes relacionats amb la integració de persones amb problemes de salut mental.
 • Fundació Hospital Asil de Granollers

  Encara més recent és la relació amb la Fundació Hospital Asil de Granollers. Ha començat aquest mateix any per fer el manteniment dels espais verds del recinte, però amb el compromís mutu de trobar encara més vies de col·laboració i serveis per integrar més persones amb dificultats especials. Volem destacar que la Fundació Hospital Asil de Granollers ja té experiència prèvia en aquest camp, perquè porta temps integrant a persones amb discapacitat de l’associació APADIS.

Premi per Aigües Ter-Llobregat

Premi per Aigües Ter-Llobregat

PREMI EMPRESA PRIVADA COMPROMESA

Si el grau de sensibilització de les empreses públiques és important, encara ho és més el de les empreses privades. La seva confiança en els nostres serveis i productes els atorga un valor indiscutible que han d’aprofitar i rendibilitzar al màxim. Sense la seva confiança seria impossible fer créixer les oportunitats dels usuaris de la Fundació.

CANDIDATS

 • Premi per FERIMET

  Ferimet és una empresa del grup CELSA situada a Granollers que es dedica a la recuperació i a comerç a l’engròs de materials fèrrics i no fèrrics. És un industria allunyada del nostre dia a dia, més centrat en la jardineria, i malgrat tot ha confiat en nosaltres. Concretament ha adoptat la mateixa fórmula de l’enclavament de l’Hospital Sant Rafael, incorporant de forma permanent al seu personal un equip de 4 persones de Viver de Bell-lloc. Aquest és un exemple evident que també podem treballar en altres sector tant diferenciats com el metal·lúrgic.

 • Laboratoris INIBSA

  INIBSA és un grup farmacèutic amb 70 anys d’experiència al mercat que proporciona productes i serveis als professionals de la salut. Gràcies a les seves dues companyies líders, Inibsa Dental i Inibsa Hospital, han aconseguit ser un referent a Espanya i Portugal, i vendre a més de 60 països. I ara volen desenvolupar estratègies de Responsabilitat Social Corporativa i compten amb nosaltres per fer-ho. Els laboratoris estan situats a Lliçà de Vall.

 • RICOH
  La delegació a Espanya d’aquesta multinacional japonesa del sector de les impressores i fotocopiadores ha apostat per nosaltres a l’hora de realitzar accions derivades de les seves polítiques de RSC. Concretament s’han fet jornades de voluntariat corporatiu a les nostres finques del Montseny i hem participat en sessions de treball adreçades als seus treballadors a les instal·lacions de Sant Cugat. Ricoh ja fa tres anys que apareix en l’índex DowJones d’empreses més sostenibles del món.
 • CONSTRUCCIONS DEUMAL

  El cas de Construccions Deumal és totalment diferent. És una empresa local, de Cardedeu, que es dedica al sector de la construcció, l’obra civil i la urbanització. Si estan en aquesta llista de candidats és perquè el seu compromís amb la nostra tasca l’han demostrat des del primer minut de la col·laboració. Ens han plantejat propostes i projectes amb un entusiasme inusual en els clients recents, fent-nos encàrrecs importants i demostrant una gran sensibilitat per la nostra entitat.

Premi per FERIMET

Premi per FERIMET

PREMI COMPROMÍS AMB ELS VALORS

Aquest premi vol mostrar un reconeixement a l’empresa o l’entitat que ha demostrat una adhesió indiscutible als valors que promou la Fundació i altres entitats sense ànim de lucre. Valorem, per sobre de la seva confiança en el Viver de Bell-lloc, la seva convicció en la defensa i la protecció de persones amb risc de vulnerabilitat i exclusió social.

CANDIDATS

 • Premi per DEMCO
  Tot sigui dit. És molt més fàcil fer Responsabilitat Corporativa quan ets una empresa que cotitza a borsa i ets el líder mundialment del teu sector. Per això potser té fins i tot més mèrit casos com el de DEMCO, una petita empresa que fabrica caixes de cartró que té imprès en el seu ADN conceptes com sostenibilitat o solidaritat. DEMCO és un client extraordinari, que ens facilita sempre les coses i que, al mateix temps, ens ajuda a entendre que el món dels negocis pot aportar encara molt més a la societat.
 • NIKE

  Nike és el major proveïdor de productes esportius al món, amb presència en més de 140 països. La seva seu està a Oregon, EUA, i es tracta d’una empresa que veu la responsabilitat i sostenibilitat com a catalitzadors d’innovació i el disseny. Per tant, els seus productes són planejats des d’aquesta visió. En la seva política de RSC ha comptat amb la nostra entitat per participar en la setmana de la salut, amb una promoció del consum d productes saludables i ecològics. Per nosaltres és un privilegi comptar amb clients que són líders mundials en el seu sector.

 • HEWLETT-PACKARD

  Hewlett-Packard (o HP) és una de les majors empreses tecnològiques del món, i des de fa 3 anys compta amb nosaltres per participar en una setmana d’activitats pels seus empleats i familiars que protagonitzen entitats sense ànim de lucre de Catalunya. En el nostre cas organitzem tallers, xerrades i activitats sobre alimentació saludable i altres aspectes sobre els que treballem habitualment.

Premi per DEMCO

Premi per DEMCO

PREMI PRESCRIPTOR COMPROMÈS

Tenim clar que no hi ha millor publicitat que deixar un client satisfet. Però també és de justícia reconèixer aquella persona, empresa o entitat que sempre que ha tingut l’oportunitat ha recomanat els serveis de Viver de Bell-lloc a tercers, sense cap incentiu ni sense demanar res a canvi. Aquest premi vol valorar aquelles persones o entitats que amb les seves opinions favorables s’han convertit en la millor campanya de màrqueting que mai ningú hagi fet.

CANDIDATS

 • Premi ex-aequo per Meritxell Roca (GRAFICAS CORRÓ)

  Des de la seva petita empresa de Cardedeu ha promogut el nom de Viver de Bell-lloc entre els seus clients i proveïdors. Participa com a voluntària en diferents activitats de la nostra entitat, a nivell social, i aprofita qualsevol ocasió per fer difusió de la nostra missió i valors. A nivell d’empresa proveïdora sempre ajuda amb feines de disseny i impressió per les activitats de la nostra organització. És un aliat imprescindible en la nostra estratègia comercial.

 • Premi ex-aequo per Cristina Candelich (CAN CANDELICH)

  La Cristina és la propietària d’un petit restaurant del municipi de Cànoves i Samalús. Des d’aquesta posició, i amb una extraordinària habilitat i convenciment, fa una promoció continuada dels nostres productes ecològics, animant tant als seus clients com a d’altres restauradors de la comarca del Vallès Oriental a comprar els nostres productes. A més, com a membre de l’Associació CUINAVO ha promogut la nostra participació en els diferents actes que han organitzat en la promoció del consum de proximitat.

 • ESADE Alumni

  Tenir com a col·laboradors una entitat de la importància d’ESADE Alumni només ens reporta avantatges. Una de les més significatives és l’ajuda que ens han prestat per dissenyar un projecte de captació de fons i de desenvolupament comercial i de màrqueting del Parc D’Activitats Agroecològiques. Ho han fet 10 membres d’ESADE Alumni (tots ells professionals de diferents sectors) que, a més, sempre que han tingut ocasió han promogut les activitats de la nostra organització en entorns empresarials.

 • EA CRECER
  EA Crecer són uns proveïdors que s’han convertit, pràcticament, en membres de la família de Viver de Bell-lloc. Com a consultors de planificació estratègica han coordinat el Pla Estratègic del nostre grup. A més, també són professors d’ESADE, i això ens han permès explicar l’experiència de Viver de Bell-lloc a diferents cursos de Direcció d’Empresa d’aquesta prestigiosa escola de negocis. El resultat és que Viver de Bell-lloc ha obtingut notorietat entre directius d’empreses nacionals i multinacionals de primer nivell.
Premi ex-aequo per Meritxell Roca i Cristina Candelich

Premi ex-aequo per Meritxell Roca i Cristina Candelich

PREMI COMPROMÍS AMB ELS HÀBITS SALUDABLES

Finalment també volem donar cabuda en aquest lliurament de guardons a les empreses o entitats que han confiat en els productes d’agricultura ecològica produïts i distribuïts per La Tavella, empresa del Grup Bell-lloc. La seva aposta pels hàbits saludables i l’alimentació amb compromís social les converteix en empreses extraordinàriament sanes, tant de cos com d’esperit.

CANDIDATS

 • Premi per NOVARTIS

  Ens estimem molt a Novartis, són com de la família. Ens conviden a casa seva, venen a la nostra, ens ajuden amb les reformes, es queden a dinar, els portem cada mes els nostres productes… i fa res que els hem ensenyat a fer-se la seva verdura en unes fantàstiques taules de cultiu. No ens equivoquem si diem que possiblement sigui el client que ens aporti una experiència més enriquidora. A més, no volem passar per alt que des de l’any 2011 han estat escollits ininterrompudament com una de les dues millors empreses per treballar-hi a l’estat espanyol.

 • CARGLASS

  És el segon client empresa de La Tavella. “Carglass cambia, Carglass repara” i Carglass s’alimenta, des del juliol de 2013, de la millor fruita de temporada que li proveïm puntualment a les seves oficines. De dilluns a dijous molts quilos de pomes, plàtans, peres, mandarines, cireres… viatgen de Cardedeu a Mollet per a què els que vetllen pels nostres parabrises tinguin l’energia, les vitamines i la fibra que necessiten.

 • EUROFRAGANCE
  El primer client empresarial de la Tavella, i això té un mèrit indiscutible. Des de l’abril de 2013 cada dimarts a Rubí i Sant Cugat els seus treballadors esperen les nostres cistelles. Eurofragance es dedica a la creació i producció de fragàncies destinades principalment a la perfumeria, la cura personal i la neteja de la llar. “Capturant sensacions” des de 1990 i capturant fruita ecològica, saborosa i saludable de La Tavella des de fa més de 2 anys.
 • GARMIN IBERIA

  Amb els productes Garmin és poc probable que et perdis. I ells tampoc es van perdre quan fa pocs mesos van decidir retre’s un homenatge diari i gaudir de la millor fruita, la que a més d’alimentar el cos alimenta l’ànima. És a dir, de la fruita que només la pots trobar a La Tavella. Ens van localitzar a la primera, per alguna cosa els seus sistemes de posicionament són líders mundials. Tant de bo la nostra fruita els ajudi a ser millors encara.

Premi per NOVARTIS

Premi per NOVARTIS

MENCIÓ ESPECIAL AL PROJECTE D’INSERCIÓ DE PERSONES EN RISC D’EXCLUSIÓ

Projecte de Parcs Naturals de Diputació de Barcelona i de l’Obra Social de La Caixa.

Menció Especial al Projecte de Parcs Naturals de Diputació de Barcelona i de l’Obra Social de La Caixa.
Abans del lliurament van haver-hi dues interessants xerrades. La primera a càrrec de Jordi Farré, precandidat a la presidència del FCB i director general de Geek-Group. Aquesta empresa d’enginyeria compta amb la ràtio més alta d’integració de persones amb discapacitat més gran de l’Estat Espanyol. La segona ha estat pronunciada per Lluís Torras, professor de l’escola de negocis EADA, i s’ha orientat a la Responsabilitat Social Empresarial.