Viver de Bell-lloc presenta els Premis Compromís a Granollers

Aquest matí ha tingut lloc a Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau la presentació dels Premis Compromís que convoca la Fundació Viver de Bell-lloc i que es lliuraran el proper 12 de novembre a Cardedeu. Amb aquest guardons la Fundació Viver de Bell-lloc vol fer un reconeixement a les empreses i administracions que han confiat en els seus serveis i que, d’aquesta manera, han permès donar més oportunitats personals i professionals a centenars de persones amb discapacitat de la comarca. Ho farà el proper 12 de novembre amb el lliurament dels Premis Compromís, un acte que se celebrarà al Centre Cultural de Cardedeu i que aplegarà a representants de les principals empreses i administracions del Vallès Oriental.

Segons ha explicat Carlos Sopeña, gerent de la Fundació Viver de Bell-lloc, “superen les dues-centes empreses” les que han demanat algun servei a la Fundació al llarg de la seva trajectòria, que avui dóna feina a més de 120 persones, el 80 % de les quals amb alguna discapacitat. En aquest sentit ha destacat que l’Ajuntament de Granollers, nominat al Premi Compromís i Fidelitat, va ser el primer ajuntament de la comarca a col·laborar amb la Fundació des de 1991. Sopeña ha explicat que el lliurament dels premis comptarà amb dues xerrades. Una, a càrrec de Jordi Farré, l’empresa del qual té la ratio més important d’Espanya de persones amb capacitats diferents i l’altra, de Lluís Torras, professor d’EADA que parlarà sobre responsabilitat social i sostenibilitat empresarial.

El president de la Fundació Viver de Bell-lloc Manuel Palou ha detallat les 8 categories dels premis, amb un total de 30 empreses, persones i/o administracions nominades. Consulta el Dossier Premis Compromís.

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha destacat “la relació llarga, fidel i continuada de l’Ajuntament de Granollers amb Viver de Bell-lloc des de fa 35 anys, ja que compartim un mateix objectiu: que ningú quedi al marge, volem una societat inclusiva”, ha dit. L’alcalde ha recordat que el Viver té un encàrrec molt especial de part de l’Ajuntament de Granollers des de fa un any: tenir cura dels plançons d’arbres que van sobreviure al bombardeig atòmic d’Hiroshima, en el marc de les accions de sensibilització que es duen a terme des d’Alcaldes per la Pau. Granollers es va comprometre a rebre les llavors i fer-les créixer per tal de poder proveir de plançons els espais de la mateixa ciutat i també fer-los arribar a altres ciutats properes que ho desitgin. Com que l’Ajuntament de Granollers no disposa d’instal·lacions adequades per a la plantació de llavors i la cura dels plançons fins que estiguin en condicions de ser trasplantats es va proposar als Viver de Bell-lloc la participació en el projecte.