Volem i Podem: 100m2 d’oportunitats

Hi ha persones que per les seves capacitats no poden accedir actualment al món laboral. A Fundació Viver de Bell-lloc volem evitar que l’alternativa sigui haver de quedar-se a casa. Són persones amb capacitats però no oportunitats.

Per això volem construir un Centre Ocupacional, un espai destinat a mantenir i potenciar les habilitats amb itineraris personalitzats. En aquest centre es faran activitats adaptades a les seves capacitats, potenciant al màxim la seva autonomia. A més, el projecte pretén integrar-se tant com sigui possible a la comunitat, fent activitats fora del centre i creant sinergies amb altres entitats.

Aquest centre donarà servei a tota la comarca. De fet, ja hi ha entitats que s’han posat en contacte per poder derivar-hi persones que acaben l’etapa educativa i no poden accedir al món laboral.

Ja disposem del terreny i el projecte, només falten els recursos per construir aquests 100m2 d’oportunitats. L’objectiu és construir-ho durant el 2020 a Cardedeu (Vallès Oriental).

Per això, el proper dimarts 3 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb #disCAPACITAT i la jornada solidària Giving Tuesday, un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones, Viver de Bell-lloc ha preparat diverses activitats.

De bon matí es podrà col·laborar als bars, cafeteries i restaurants Boca-Boca, El Secret, El Bar del Pavelló i la Cantina de l’Institut Pla Marcell, alguns amb esmorzars solidaris.

També hi haurà una carpa a la plaça de l’Ajuntament al matí i al Pavelló d’Esports a la tarda, amb diferents activitats de sensibilització.

Per qui no pugui venir físicament, es pot col·laborar fent un donatiu a través de la plataforma Migranodearena: https://www.migranodearena.org/reto/20892/podem-i-volem-100m2-doportunitats

Els diners recaptats serviran per dur a terme la construcció del centre que serà d’una sola planta baixa amb dues sales; i per comprar l’equipament necessari (taules, cadires, pissarra digital…).

 

Regals solidaris a la Xarxa de Comerç de Cardedeu

Paral·lelament, amb la col·laboració de la Xarxa de Comerç de Cardedeu, a partir del 3 de desembre, totes les compres en els comerços de la xarxa es podran convertir en regals solidaris afegint 1€ més que es destinarà a la construcció d’aquest centre ocupacional.

Els regals solidaris duran una enganxina identificadora amb un enllaç a una web per conèixer a fons què són la discapacitat intel·lectual i els trastorns mentals i quina és la situació actual a Catalunya i la comarca.